Un mesaj pentru viitor - Comuna Sasciori

 

Obiective specifice:

1. Cresterea nivelului de educatie prin oferirea de servicii educationale pentru 210 copii din localitatile Rachita si Loman pe parcursul a minim a 33 luni.

Datorita numarului mare de copii ai minoritatii rome din localitatile Rachita si Loman si situatiei precare pe care o au multi dintre ei, dorim sa intervenim in ajutorul scolilor si sa le oferim copiilor posibilitatea de a participa la servicii educationale dupa programul scolar. Aceste cursuri vor fi sustinute de 2 persoane calificate care pot aborda diversele probleme ale copiilor. Pe tot parcursul proiectului se doreste participarea a 210 copii care vor participa in grupe diferite si  in zile diferite. In aceasi timp dorim sa amenajam o cladire pentru a putea deschide un centru educational pentru copii. Acesta va deveni spre finalul proiectului si mai ales dupa aceea un loc de formare si dezvoltare pentru copiii de etnie roma din localitatile mentionate. Avand personal calificat si prin dotarea centrului de servicii cu cele mai eficiente si moderne rechizite, credem caa acest obiectiv este unul de viitor.

2.Cresterea nivelului de informare si pregatire pentru un numar de 360 persoane defavorizate din localitatile Rachita si Loman pe parcursul a 33 de luni.

In localitatile Rachita si Loman se afla un numar mare de tineri si tinere dar si adulti care nu au o perspectiva clara pentru viata lor. Acest fapt il determina nu doar situatia lor sociala si financiara ci si lipsa de educatie. Pe o perioada de 33 de luni dorim prin cursurile de abilitare sa deschidem un orizont nou pentru asemenea persoane. Prin mai multi experti in domeniu dorim sa le oferim participantilor o paleta larga de posibilitati la care pot apela pentru a-si schimba situatia prezenta. Activitatile se vor prezenta sub forma de 6 cursuri si 6 workshopuri. Workshopurile prezentate vor da posibilitatea de a discuta problemele comunitatii, de a  perfectiona abilitatile personale si de a participa la un curs motivational sau la dezbateri economice si antreprenoriale. Pe langa aceste cursuri oferite se doreste interventia in anumite situatii unde persoanele sunt defavorizate. Prin aceasta interventie se vor putea oferi diverse servicii. Toate aceste activitati ample vor fi prezentate la inceputul activitatii printr-o campanie de constientizare.

3. Cresterea nivelului de calificare a cel putin 80 de persoane necalificate din localitatile Rachita si Loman pe o perioada de 30 de luni.

Pentru persoanele care au avut posibilitatea de a invata la scoala dar care totusi nu au reusit sa invete meseria dorita sau nicio meserie, dorim sa oferim cursuri de formare profesionala de nivel 2. Aceste cursuri sunt acreditate si vor oferi posibilitatea participantilor de a invata o meserie noua sau de a aprofunda meseria invatata. Aceste cursuri vor fi sustinute pe o perioada de 30 de luni si vor da posibilitatea a 80 de persoane de a se specializa. Pentru aceste cursuri vor veni formatori calificati in domeniu.

4. Cresterea nivelului de constientizare privind atitudinile discriminatorii si a prejudecatilor pentru minim 500 de locuitori din localitatile Rachita si Loman prin participarea la 12 seminarii si workshopuri pe perioada derularii proiectului.

Pentru a putea combate mai bine discriminarea romilor, se vor organiza 12 intalniri in care organizatiile participante, cu diferiti experti, vor aborda problemele de discriminare a romilor dni localitatile Rachita si Loman. La aceste intalniri vor participa romi, consateni romani, autoritatile locale dar si diferite institutii publice. Vizati sunt in mod special tinere si femei care din cauza culturii rome au mai mult de luptat cu aceasta problema decat barbatii. Aceste intalniri au scopul de a diminua discriminarea si prejudecatile dar si de a creste acceptarea romilor de catre populatia majoritara. La aceste intalniri se va pune mult accent pe drepturile romilor si combaterea prejudecatilor si stereotipurilor prezente. Acest program se va organiza sub forma de 6 seminarii/cursuri si 6 workshopuri prin care cei interesati sau cei cu probleme in domeniul discriminarii si a rasismului vor putea beneficia de instruire si calauzire din partea personalului calificat.

Primăria Săsciori

Str. Strada Principală 363, Săsciori 517660
Telefon : 0258 741 110
E-mail: primariasasciori@yahoo.com

wwww.eeagrants.org

www.frds.ro

Pentru informatii oficiale despre Granturile SEE sau Norvegiene, accesati www.eeagrants.ro